#BarcelonaEspigola

El proper cap de setmana 3, 4 i 5 de febrer #BarcelonaEspigola per donar una segona vida a les taronges amargues de la ciutat. Juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de Parcs i Jardins, impulsem aquesta iniciativa a cinc districtes de la ciutat amb l’objectiu de promoure l’aprofitament dels aliments, per promoure un model de ciutat més sostenible i impulsar iniciatives d’economia circular i verda que fomentin la participació ciutadana.

La Marga

Per segon any consecutiu, l’acció es durà a terme als districtes de Gràcia, les Corts, Sant Martí, Ciutat Vella i Sant Andreu. Voluntaris i voluntàries d’entitats i veïns i veïnes dels districtes participaran en les respectives espigolades, coordinades per Espigoladors.

Les taronges recollides, prèviament analitzades per l’Agència de Salut Pública, seran processades i transformades en melmelada al nostre obrador social es im-perfect®. Una melmelada batejada amb el nom de “La Marga”, que serà distribuïda per entitats socials de cadascun dels districtes a persones que pateixen situacions de pobresa alimentària, risc d’exclusió social, o altres situacions de risc.

En l’edició del 2022, el projecte va comptar amb la participació de més de 160 voluntaris i voluntàries en les espigolades i es van recuperar i transformar un total de 2.639 kg de taronja amarga. 11.400 unitats de melmelada “La Marga”que van anar a parar a entitats socials de la ciutat.

Participa a les espigolades!

INSCRIPCIPONS OBERTES A PARTIR DEL 20 DE GENER