Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

A es im-perfect® parlem de fruites i verdures imperfectes per referir-nos a aquelles que no es poden comercialitzar a causa de les polítiques estètiques o de preu de mercat alimentari, o que procedeixen d'excedents. Les polítiques estètiques fan referència als requisits de mida, color i forma que s'imposen a fruites i verdures, i que res tenen a veure amb la seva qualitat i les seves propietats nutritives. Les polítiques de preu de mercat alimentari fan referència al preu que perceben els agricultors i agricultores, que en algunes ocasions és inferior als costos de producció i recol·lecció de les collites.

Les conserves es im-perfect® són 100% naturals perquè no contenen conservants artificials ni additius. Tots els conservants que s'utilitzen són naturals. D'altra banda, es im-perfect® neix d'un procés d'elaboració artesanal protagonitzat per un equip apassionat per la cuina.

es im-perfect® és una marca que posa en el punt de mira l'aprofitament alimentari: les conserves s'elaboren amb fruites i verdures descartades del circuit comercial, provinguin de cultius ecològics o d'agricultura convencional. Hem de tenir en compte que les pèrdues i el desaprofitament alimentari comporten uns impactes ambientals molt severs. Quan un aliment es malgasta converteix en residu tots els elements utilitzats en la seva producció -aigua, terra i energia- i genera una gran emissió de gasos d'efecte hivernacle. És per això que, tot i no ser ecològica, es im-perfect® és una marca sostenible. L'obrador té certificat CCPAE per elaborar productes ecològics. Actualment no tenim cap referència en ecològic, però podem fer productes per a tercers que siguin ecològics.

Sí.

No, són productes sense gluten i sense al·lèrgens.

Les melmelades es im-perfect® tenen un percentatge de sucre afegit molt baix (entre un 23 i un 28%, a excepció de la melmelada de llimona). Actualment no tenim una gama de melmelades sense sucre. Això sí, elaborem altres productes salats que no tenen sucre, com ara els patés.

Les conserves es im-perfect® són ideals per als esmorzars, les postres o per maridar amb carns i formatges. A més, també els pots aprofitar per cuinar altres receptes! Descobriu-les a l'apartat de productes i al blog.

Els productes es im-perfect® s'han de conservar en un espai sec i tenen un temps de conservació de 2 anys. Una vegada oberts, s'han de conservar a la nevera.

Actualment els productes es im-perfect® es comercialitzen en més de 600 punts de venda de tot l'Estat, cap d'ells propi de la Fundació Espigoladors. A la web podeu trobar un mapa interactiu per localitzar tots els punts de venda. Així mateix, també es poden adquirir a través de l'apartat "Productes" d'aquesta mateixa pàgina web.

Les melmelades es comercialitzen en envasos de 160 g i 240 g. Els patés en envasos de 110 g i les salses, de 300 g. També tenim formats més grans per al sector HORECA. Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres a través de l'apartat "Contacte" d'aquest mateix web.

El període de lliurament de les comandes és de 3 a 5 dies laborables.

L'enviament dels productes es im-perfect® té un cost de mínim 5,5 € (variable segons el pes). Les comandes superiors a 100 € no tenen despeses d'enviament.

Fem enviaments a tot el territori espanyol peninsular. Per enviaments a altres regions, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

es im-perfect® és la marca de productes i l'empresa d'inserció laboral de la Fundació Espigoladors. La Fundació va néixer el 2014 per donar una resposta unificada a tres problemàtiques socials i ambientals: treballar per l'aprofitament alimentari; garantir el dret a una alimentació saludable a les persones en situació de risc d'exclusió social; i generar oportunitats laborals per a col·lectius vulnerables. L'any 2018 es va inaugurar l'obrador es im-perfect® per donar una circularitat completa a el projecte i per seguir treballant per la justícia social, una lluita inseparable de la sostenibilitat ambiental.

L'obrador està situat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat (Barcelona). És un espai d'inserció laboral i formativa per a persones en situació de risc d'exclusió social, principalment del barri i el municipi.

Sí, hem definit i implementat protocols i mesures específiques en la producció, preparació i lliurament de les comandes per minimitzar el risc de contagi del nostre equip, transportistes i clients.