Som es im-perfect®

i aquest és el nostre manifest

method-draw-image

Lluitem per l’aprofitament alimentari

Les xifres de les pèrdues i el malbaratament al llarg de la cadena alimentària són alarmants: 1/3 dels aliments produïts a escala mundial que són aptes pel consum humà s’acaben descartant.

Malbaratar aliments té implicacions i conseqüències econòmiques, mediambientals i socials molt severes.

Dades a nivell mundial

0
km³
d'aigua malgastats
0
%
superfície agrícola utilitzada (equival a 2 vegades l'Amazones)
0
%
dels gasos d'efecte hivernacle provenen del malbaratament alimentari*

*Segons l’estudi “Food Wastage Footprint” (FAO, 2013).

Reduir el 8% de gasos d’efecte hivernacle mantindria l’escalfament global per sota dels 2 graus -tal com es demana a l’Acord de París- segons un informe del 2020 de l’ONG Drawdown Project.

es_imperfect_terra_transparent_2
es_imperfect_terra_transparent_2
es_imperfect_terra_transparent_2

Donem una segona oportunitat a
fruites i verdures excloses del mercat

Aprofitem fruites i verdures aptes pel consum humà descartades del circuit comercial per raons diverses. Algunes estan relacionades amb criteris estètics i, d’altres, deriven de dinàmiques de l’actual model agroalimentari. Com són aquestes fruites i verdures imperfectes?

Formes diverses

Pastanagues amb dues cames, patates en forma de cor… no solen arribar a les botigues, però de fruites i verdures n’hi ha de formes ben excèntriques!

Massa grans o massa petites

El mercat alimentari fixa mides màximes i mínimes perquè certes fruites i verdures siguin comercialitzables.

Taques i marques

D’acord amb els criteris estètics del mercat, fruites i verdures han de tenir una pell llisa i uniforme.

Massa madures

No es comercialitzen aquells fruits madurs que no podrien estar massa temps als establiments.

Excedents

Quan el preu del mercat cau per sota dels costos de producció i recol·lecció, obliga a productors i productores a deixar la collita al camp.

Som bioeconomia circular

Apostem per l’economia circular com l’únic paradigma de producció sostenible possible. Per aquest motiu, hem alineat el nostre procés productiu a aquest model: recuperem aliments descartats del circuit comercial i els transformem en productes d’alta qualitat evitant la pèrdua d’aquests i dels recursos emprats en la seva producció.

Treballem per la justícia social

Tenim molt clar que perquè un producte sigui sostenible ha de ser socialment responsable i s’ha de produir en un lloc de treball digne. Al nostre obrador oferim oportunitats laborals i formatives per a persones en situació de risc d’exclusió social, que hi troben un espai transformador i segur per desenvolupar les seves competències i habilitats laborals.

Treballem per la justícia social

Tenim molt clar que perquè un producte sigui sostenible ha de ser socialment responsable i s’ha de produir en un lloc de treball digne. Per això elaborem les nostres conserves mitjançant l’empresa d’inserció laboral de la Fundació Laboral.  Al nostre obrador oferim oportunitats laborals i formatives per a persones en situació de risc d’exclusió social, que troben un espai transformador i segur per desenvolupar les seves comptències i habilitats laborals.

es_imperfect_terra_transparent_1
es_imperfect_terra_transparent_1
es_imperfect_terra_transparent_1

Promovem l’alimentació natural, saludable i de qualitat

Elaborem totes les nostres conserves mitjançant un procés artesanal on tractem amb molta cura tots els ingredients per garantir-ne la qualitat. Promovem el consum de fruita i verdura, com a base per garantir una alimentació saludable i equilibrada. Tots els productes es im-perfect® són naturals, lliures de colorants i conservants artificials.

Defensem la pagesia local i el
producte de proximitat

Visibilitzem i defensem la tasca imprescindible que fa la pagesia als territoris. Totes les fruites i verdures de les nostres conserves provenen de productors i productores locals. Consumint productes locals i de temporada, apostem per una alimentació més sostenible.

Apostem per una transformació del sistema agroalimentari

La generació de pèrdues i malbaratament alimentari està lligada al funcionament del sistema agroalimentari actual, que busca assolir la màxima producció al mínim cost. La nostra lluita està alineada amb la voluntat d’avançar cap a models més sostenibles i locals, que garanteixin l’accés a una alimentació saludable per a tothom i la sobirania alimentària dels territoris.

Volem inspirar una actitud davant la vida: imperfecta, conscient i sostenible

Avançar cap a l’aprofitament alimentari i la justícia social, necessita la col·laboració de totes i tots.

Volem ser un gran moviment que incideixi en la societat i inspiri cap a un model de vida conscient i sostenible.